diumenge, 4 de desembre del 2011

4/12 Primer dia a Delhi

Be, ja hem passat el primer dia per l'Índia! I per tal de fer-ho fàcil hem estat quasi tota l'estona en rikshaw d'un canto a l'altre.

Estany al temple Sij


Després de certes negociacions pel preu i els llocs on anar, hem començat per visitar l'oficina oficial de turisme. Una primera immersió! Tot i dir clarament que nomes volíem informació i comprar bitllets de tren per a alguns trajectes, en deu minuts ja ens estaven fent la reserva de taxis i hotels de 4 estrelles en amunt. Hem puntualitzat que nomes volíem bitllets de tren... No problem! but... Que segons ells els rikshaws son il.legals, no poden anar a llocs turístics i tots son uns estafadors! D'acord, però es que volem bitllets de tren, nomes.... Si, però es que nosaltres estem aquí per ajudar-vos i ara us arreglem els pròxims 6 dies de viatge.... seran 500 dolars. Es que volíem un bitllet de tren!
Total, que se'ns han ofès i quasi que ens fan fora de l'oficina de turisme. Per sort, no els hem deixat.... Hem sortit nosaltres abans....
Be, un cop conegut el funcionament oficial, hem tornat al rikshaw que ens hi havia dut.... per començar la visita. Mentre ens comentaven tots els llocs imprescindibles a visitar a Delhi (segons l'oficina de turisme haviem de marxar avui mateix (però tenim allotjament per 3 dies... ; no problem, podeu fer-vos enrrera a la reserva (sic))), hem passat per davant d'un temple Sij i em preguntat si es podia visitar... Of course....
La visita ha estat molt interessant, el conductor del rikshaw ens ha acompanyat en fi\uncions de guia improvitzat i ens anava explicant. Descalços, hem anat sucant peus i mans a tot un seguit de fonts, safaretjos, piscines i llacs artificials (un uns barbs immensos et venien a saludar amb la boca oberta per veure si els queia alguna xapati o altre cosa més suculenta).


Tot de sij fent les ablucións a l'estany


Desprès ens han dut a veure una cosa característica dels Sij, ofereixen menjar de forma gratuïta, total, que entre que xafardejàvem o no, ens han fet seure agenollats al terra, ens obligaven a anar estant cada cop mes comprimits entre una petita multitud d'indis i de cop i volta ens han fet passar a una gran sala (si, la de la foto) on ens han donat de menjar, i molt bo, per cert! Arròs amb curri, llenties picants, estofat, uns mica mes picant encara i un bon grapat de xapatis.... Hem fet un bon paper i ens ho hem acabat tot, però sense arribar al nivell de ricshawero, que ha repetit com dos o tres cops!


Vista del menjador

El rikshawero repetint menú


Els hem fet gracia que ens barregesim amb la gent i tot han estat somriures i salutacions amb els que duien el menjador (Fan de 20.000 a 30.000 menjars en un sol dia! i tot per voluntaris), i fins i tot al marxar, mentre anàvem a buscar les sabates una senyora que xerrava una mica de castellà, ens ha estat explicant una xic les coses principals del Sijisme i ens han demanat que signéssim al llibre de visites.... Visca l'Índia!
Després d'això encara ens ha quedat temps per a la visita a un temple Hinduista, d'aquells farcits de creus gamades per tot arreu i visitar la zona central, parlament, porta de l'Índia, grans avingudes....



Temple Hinduísta

Ara ja descansats una estona anirem a veure que fem per sopar i a preparar els proxims dies.... Per cert, visites, rikshaws i tot plegat han estat 160 IR, que venen a ser 2,5 euros....

(Per cert, la diferencia horaria es de 4,5 hores mes)

6 comentaris:

  1. Namasté
    Bé, fantàstic, ja us aneu ambientant a l'Índia i copsant l'estil de relacions socials comunitàries que hi impera.
    Potser ha ho heu descobert, però Namasté és la paraula màgica que t'obra les portes i també te'n permet sortir i traspassar-les sense prendre mal. Acompanyat,això sí, d'un somriure i les mans juntes amb forma d'oració i petita inclinació... :)
    No està gens malament el que heu fet el primer dia. Espero que visiteu, si no hi heu passat Old India i gaudiu de la humanitat (multitud). Tona, ja vas amb sari?
    Una abraçada.
    Artur

    ResponElimina
  2. Hola a tots dos!
    Em fa molta il.lusió això de poder seguir-vos amb el blog.Per mi és una nova experiència. La visita al temple Sij m'ha recordat la nostra amb la Pilar el primer dia a Delhi com vosaltres.També ens va impressionarl'hospitalitat amb la que acullen a tohom i l'ambient gens fonamentalista d'aquesta religió.
    el que expliqueu de l'oficina de turisme és increïble, no crec que hi hagi ningú que hagi visitat l'india i no hagi anat en rickshaw!
    No us perdeu la gran Mesquita.I no patiu pels guies, en trobareu d'improvitzats per tot arreu i probablement poden ser tant eficaços com els "oficials"...
    Bé, us deixo a l'espera de rebre els següents relats de l'aventura!
    Una abraçada,
    Mariàngels

    ResponElimina
  3. Ei molt bé aquest primer dia, no? Quina enveja!!
    Disfruteu molt doncs!!

    Elisenda

    ResponElimina
  4. Jeje!! Quina bona pinta té tot....aventura aventura. Us desitjo molt de namasté (no sé què vol dir però si us ha d'obrir portes, endavant!)
    Una abraçada!
    Arantxa

    ResponElimina
  5. Hola!!!!! Ha de molar molt això d'anar a l'Indía!!!!! Que xulo!!!!!!! Espero que us ho passeu molt bé!!!!!!!!!!!!!!

    Aurèlia

    ResponElimina
  6. "Una de cal y una de arena" , una mala experiencia a l'oficina de Turisme i una d'ideal al Temple Sij. Precioses fotos. Os anem seguint i ens feu molta enveja ... Petonets

    Anna Montserrat

    ResponElimina