dissabte, 17 de desembre del 2011

16/12 Visita als Backwaters

Com ja us varem dir, ahir ens varem passar el dia sencer de visita als Backwaters, que es una inmensa zona humida que va des de Kochi fins a uns 160 Km al sur. O al reves, ja que a Kochi hi ha la sortida al mar.

Aixo tambe ens va permetre de veure una mica la zona costera de Kerala, i confirmar lo diferent que es en general de la resta del pais.

Varem veure (pero de passada amb l'autocar, no en tenim fotos, pero mirarem de tornar-ho a trobar) concentracions d'elefants que estaven engalenant per a un festival molt important que es celebra aqui. Ja comentarem.

La visita, organitzada va consistir en un viatge d'una hora en autocar per anar al centre dels aiguamolls i des d'alla varem agafar una piragua tradicional (tipus gondola) per ficar-nos per petits canals i anar veient flora i fauna.


Esperant la barca, tot fent un xai

Ja a la canoa, per petits canals

De fet la majoria de la flora es similar (les mateixes families, pero diferents especies) a la que tenim per Catalunya, pel que rapidaments ens varem enbolicar amb el barquer (que coneixia be les especies) a anar comentant les especies i diseccionar plantes per ensenyar als altres de la canoa els diferents sistemes radiculars, conductes d'aire per a la flotacio, flors, etc.

Una mena de citric espectacular i bo

Explicacions sobre les plantes aquatiques

El barquer conneixedor de la flora

Un arrossar a un marge del canal

Cocoters amb una carbassa penjada (lo mes voluminos) per recollir-ne la savia i fermentarla fins a obtenir  vi de coco


Alguns dels altres guiris que venien varen al.lucinar una miqueta, ja que nomes comptaven amb una visita de paisatges i turistica i es van trobar amb una sessio de biologia aquatics compartida amb el barquer... Curios i interessant.

Dins del recorregut varem fer varies parades, per veure fruiters i bastantes especies de les que es treuen especies (valgui la redundancia), des de cocoters, cafetos, cacaus, difernts pebrers, Cocoters als que es sagna la savia per fermentar-le i fer el vi de coco, moltes de les especies utilitzades pels diferents curris i masales, pebrots picants, nyames, arrossars, llimoners i moltes que em descuido....

Raco amb nenufars

Nervadures d'un nenufar tropical

Cordes acabades de trenar

L'enginy amb un parell de motorets que servia per trenar les cordes


Una altre parada va ser en un compound familiar en el que estaven trenant cordes amb fibres de coco, que previament habien separat i cardat. El sistema de trenat funciona amb un enginyos sistema de motors electrics, i amb un moment convertia un grapat de fibres sueltes en uns 15 m de cordes trenades, que despres utilitzan per a les barques, cases, etc.

D'aqui varem tornar a l'autocar i varem anar a una illeta amb una barca mes gran, on ens varen fer un menjar tipic kerales... Tot i que el menjar era bo, l'arros potser es dels pitjors bullits que hem provat a l'India, pero que hi ferem....


Menu a punt per ser degustat, sobre una fulla de platan

Tot a punt per iniciar la digestio


Amb l'estomac ple tornarem a passejar-nos amb la barca gran, el que sumant la calor, els sorollets de l'aigua, el silenci general, el balanceig de la barca i l'estomac en ple fuincionament, constituia un inmens repte per no fer una migdiadeta.

Per desvetllarnos, ens varem anar tornant en imitar al barquer, i finalment varem arribar a una petita fabrica en la qual cremaven petxines amb fibres de coco per tal de treure'n calc, ja que es veu que per la zona les pedres calcaries escassejen i aquesta n'es la principal font.

Munts de petxines a punt per torrar, per treure'n la calc

La Tona, fent la digestio a la barca

Intent matusser d'imitar el barquer (no es va desviar gaire i no vaig perdre la pertiga com altres, home!)

Barca casa tipica a la zona (pero pels turistes els preus son un xic prohibitius)


En total, aixo ens va dur de 8 del mati a 6 de la tarda, pel que despres de visitar el correu i  fer un petit sopar, hem anat d hora a dormir...

Avui tenim plans especials, pero ja us els comentarem quan confirmem que els hem pogut fer.

Fins ara!

1 comentari:

  1. Hola Tona i Albert:Avui he pensat força amb tu, Tona, perque m'he passat el dia dels fogons a la taula per manipular els aliments, de aqui a la nevera després a l'aigüera i així quasi tot el dia. He fet croquetes i canelons.Jo no veig aquests paisatges tant meravellosos però també he gaudint cuinant. Desitjo que tot vagi tant be com fins ara
    Maria-Teresa

    ResponElimina