dilluns, 12 de desembre del 2011

10/12 Varanasi primer dia



Ja hem arribat a Varanasi i sembla que hem començat un nou viatge… ara ja anem pel nostre compte, i ja des del preu de l’hotel (dels mitjans de la lonely planet) tots els preus fan una baixada important.
Per no tenir problemes, ja que estem cansats, agafem un taxi pre-pagat des de l’estacio i arribem cap a migdia a l’hotel, que es al final dels Ghats. Dinem allà mateix i ens en anem a passejar pel costat del Ganga (Ganges) des de l’hotel fins al centre.
A part de les incessants ofertes de boat trips (voltes amb barca de rems pel Ganga), i alters coses típiques de turistes, el passeig pels diferents Ghats es molt agradable.
D’aquests n’hi ha de tot tipus, des dels que queden davant per davant d’algun temple i per tant es fan majoritariament cerimònies i ablucions, als de pescadors (incloses drassanes a l’aire lliure) o els de incineració de cossos, dels que no hem fet fotos per respecte, però que a mig cremar la pira es pot veure tot perfectament.






Ja durant el trajecte ens han estat dient que era una nit especial I que valia la pena d’agafar un bot, però no acabàvem d’entendre el perquè, a part de que es nit de lluna plena. Finalment, però hem trobat (ja al centre a uns 4 o 5 Km de l’hotel) els ghats típics de visitar els turistes (l’andema hi veiem arribar autocars de turistes occidentals i japonesos, tots, uns i alters amb les boques tapades amb mascaretes, i envoltats de guies per no contactar amb els venedors i embaucadors varis), però on a l’hora s’esta congregant una gran quantitat d’indis preparant-se per a una cerimònia a la caiguda del sol.
Mentre es preparen anem a voltar pel centre que bàsicament es un gran mercat al carrer, i a alguns dels nanos que ens venen a vendre flors i espelmes per a fer ofrenes al Ganga, els ofereixo de fer-los un dibuix... en general estan mes que contents, tot i que no ens estalviem la pregunta final de “però i les ofrenes me les compres?”.



De fet li faig un dibuix a una nena al costat de la cerimònia i el  tema es converteix en que en pocs  minuts es va arremolinat gent a la vora, tots somrients i amb molt bona onda. Peró al cap de poc, un senyor em demana si li puc fer un retrat! Jo de retrats no n’he fet quasi mal a la vida! una cosa es dibuixar un elefant amb estil còmic i una altre de molt diferent es retratar algú i que s’hi reconegui, però finalment accedeixo. Això provoca que diferent gent que vagi demanant altres retrats, sobretot desprès de que el primer expliqui en veu alta “and it’s for free”....





Recoi, una cosa es regalar un dibuix a un nen del carrer que ven flors i l’altre anar retratant indis adults amb tota la família observant-te i comentant el dibuix! però sens dubte es una gran idea, ja que després tot son encaixades, somriures i fotos amb cadascun dels membres de la família. De fet, l’endema trobem bastants gent que ens para pel carrer i o be ens saluda o ens demana una foto, ja que som els dels dibuixos, fins i tot al sortir a l;a porta de l’hotel que esta a uns 5 Km del lloc on dibuixàvem! Perfecte!
Entra una cosa i l’altre no hem vist quasi res de la cerimònia, però finalment entenem lo que era especial d’aquesta nit, avui hi ha un eclipse que tapa quasi tota la lluna plena! Be, segurament es el mes màgic fins al moment, del viatge...

Cerimonia per la lluna plena eclipsada




Tornem de nit passejant sols pels ghats fins a l’hotel i anem a comprar una cervesa, disposats a despertar-nos a les tantes per veure el partit del barca. Ens hauria agradat de veure’l amb indis (de fet al dir que som de Barcelona mes d’un ens ha comentat que hi havia el madrid=barca, però aqui comença a les 2:30 de la nit, i es clar, el veuen a casa seva.
No ens hem adormit i hem vist quasi tot el partit (menys l’u a zero, ja que encara buscàvem el canal) i ens ha acabat de deixar una bona sensació per a un bon dia.

1 comentari:

  1. M'hagués encantat veure't rodejat fent dibuixos, crec que ha valgut la pena perdrés part de la cerimonia, heu guanyat en contacte, i quina millor manera de cobrar que en somriures??

    No pateixis, el 1 a 0 també m'el vaig perdre jo i tenia el canal ben sintonitzat je je!!

    ResponElimina