Com ja us varem dir, ahir ens varem passar el dia sencer de visita als Backwaters, que es una inmensa zona humida que va des de Kochi fins a uns 160 Km al sur. O al reves, ja que a Kochi hi ha la sortida al mar.
Aixo tambe ens va permetre de veure una mica la zona costera de Kerala, i confirmar lo diferent que es en general de la resta del pais.
Varem veure (pero de passada amb l'autocar, no en tenim fotos, pero mirarem de tornar-ho a trobar) concentracions d'elefants que estaven engalenant per a un festival molt important que es celebra aqui. Ja comentarem.
La visita, organitzada va consistir en un viatge d'una hora en autocar per anar al centre dels aiguamolls i des d'alla varem agafar una piragua tradicional (tipus gondola) per ficar-nos per petits canals i anar veient flora i fauna.
|
Esperant la barca, tot fent un xai |
|
Ja a la canoa, per petits canals |
De fet la majoria de la flora es similar (les mateixes families, pero diferents especies) a la que tenim per Catalunya, pel que rapidaments ens varem enbolicar amb el barquer (que coneixia be les especies) a anar comentant les especies i diseccionar plantes per ensenyar als altres de la canoa els diferents sistemes radiculars, conductes d'aire per a la flotacio, flors, etc.
|
Una mena de citric espectacular i bo |
|
Explicacions sobre les plantes aquatiques |
|
El barquer conneixedor de la flora |
|
Un arrossar a un marge del canal |
|
Cocoters amb una carbassa penjada (lo mes voluminos) per recollir-ne la savia i fermentarla fins a obtenir vi de coco |
Alguns dels altres guiris que venien varen al.lucinar una miqueta, ja que nomes comptaven amb una visita de paisatges i turistica i es van trobar amb una sessio de biologia aquatics compartida amb el barquer... Curios i interessant.
Dins del recorregut varem fer varies parades, per veure fruiters i bastantes especies de les que es treuen especies (valgui la redundancia), des de cocoters, cafetos, cacaus, difernts pebrers, Cocoters als que es sagna la savia per fermentar-le i fer el vi de coco, moltes de les especies utilitzades pels diferents curris i masales, pebrots picants, nyames, arrossars, llimoners i moltes que em descuido....
|
Raco amb nenufars |
|
Nervadures d'un nenufar tropical |
|
Cordes acabades de trenar |
|
L'enginy amb un parell de motorets que servia per trenar les cordes |
Una altre parada va ser en un compound familiar en el que estaven trenant cordes amb fibres de coco, que previament habien separat i cardat. El sistema de trenat funciona amb un enginyos sistema de motors electrics, i amb un moment convertia un grapat de fibres sueltes en uns 15 m de cordes trenades, que despres utilitzan per a les barques, cases, etc.
D'aqui varem tornar a l'autocar i varem anar a una illeta amb una barca mes gran, on ens varen fer un menjar tipic kerales... Tot i que el menjar era bo, l'arros potser es dels pitjors bullits que hem provat a l'India, pero que hi ferem....
|
Menu a punt per ser degustat, sobre una fulla de platan |
|
Tot a punt per iniciar la digestio |
Amb l'estomac ple tornarem a passejar-nos amb la barca gran, el que sumant la calor, els sorollets de l'aigua, el silenci general, el balanceig de la barca i l'estomac en ple fuincionament, constituia un inmens repte per no fer una migdiadeta.
Per desvetllarnos, ens varem anar tornant en imitar al barquer, i finalment varem arribar a una petita fabrica en la qual cremaven petxines amb fibres de coco per tal de treure'n calc, ja que es veu que per la zona les pedres calcaries escassejen i aquesta n'es la principal font.
|
Munts de petxines a punt per torrar, per treure'n la calc |
|
La Tona, fent la digestio a la barca |
|
Intent matusser d'imitar el barquer (no es va desviar gaire i no vaig perdre la pertiga com altres, home!) |
|
Barca casa tipica a la zona (pero pels turistes els preus son un xic prohibitius) |
En total, aixo ens va dur de 8 del mati a 6 de la tarda, pel que despres de visitar el correu i fer un petit sopar, hem anat d hora a dormir...
Avui tenim plans especials, pero ja us els comentarem quan confirmem que els hem pogut fer.
Fins ara!
Hola Tona i Albert:Avui he pensat força amb tu, Tona, perque m'he passat el dia dels fogons a la taula per manipular els aliments, de aqui a la nevera després a l'aigüera i així quasi tot el dia. He fet croquetes i canelons.Jo no veig aquests paisatges tant meravellosos però també he gaudint cuinant. Desitjo que tot vagi tant be com fins ara
ResponEliminaMaria-Teresa